Επιστροφή σην προπόνηση
Πως θα μπείτε και πάλι στο πρόγραμμα

Είχατε ενα μικρό διάλειμμα από τις προπονήσεις σας είτε γιατί η δουλειά δεν σας το επέτρεπε είτε απλά γιατί βαρεθήκατε; Δεν έγινε και κάτι σοβαρό! 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι συνήθως συμβαίνει στους περισσότερους.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη υποστήριξη και μερικά μικρά βήματα για να κάνετε την αρχή.

1. Ξεκινήστε με κάτι εύκολο

Εάν δυσκολεύεστε πραγματικά να επιστρέψετε στην άσκηση και αισθάνεστε εντελώς αδύναμοι, μερικές φορές μπορεί να είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε με κάτι εύκολο. Εάν η προπόνηση σας είχε βάρη για παράδειγμα, τότε βγείτε έξω και πηγαίνετε για μια γρήγορη βόλτα ή ένα χαλαρό τζόκινγκ για να κινηθείτε. Μόλις ξεκινήσετε με κάτι μικρό και νιώσετε καλύτερα, θα θελήσετε να συνεχίσετε και να επιστρέψετε στις υγιείς σας συνήθειες.

2. Στην αρχή αφιερώστε πέντε λεπτά

Πολλές φορές όταν επιστρέφετε στην προπόνηση, η ιδέα της πλήρους προπόνησης 30 λεπτών ή μιας ώρας μπορεί να είναι απίστευτα τρομακτική. Αυτό συχνά οδηγεί τους ανθρώπους να τα παρατάνε πριν καν ξεκινήσουν.

Έτσι εάν μια κανονική προπόνηση σας μοιάζει κουραστική δεσμευτείτε για μόλις πέντε λεπτά. Εάν αρχίσετε να ασκείστε και μετά από πέντε λεπτά απλά δεν έχετε την ενέργεια να συνεχίσετε, τότε μπορείτε να σταματήσετε για εκείνη την ημέρα. Τις περισσότερες φορές, όταν σηκωθείτε και ενεργοποιηθείτε, θα νιώσετε καλά και θα θέλετε να συνεχίσετε. Απλώς ξεκινήστε με πέντε λεπτά είναι αρκετά.

3. Θυμηθείτε πόσο καλό σας κάνει η γυμναστική

Μερικές φορές εστιάζουμε πάρα πολύ στην προσπάθεια παρά στο αποτέλεσμα. Το θέμα με μια προπόνηση είναι ότι ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να την ξεκινήσουμε ελάχιστοι άνθρωποι θα πουν ότι δεν αισθάνονται καλύτερα μετά.

Επομένως, εάν βρεθείτε να παλεύετε να βγείτε από την πόρτα, είναι εντάξει να παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε κάτι που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε ξανά και να σας παρακινήσει, απλώς θυμηθείτε ότι το μετά την προπόνηση είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Εκτός από κάποιους μυϊκούς πόνους, δεν θα μετανιώσετε ποτέ για μια προπόνηση.

4.Βρείτε ένα «συναθλητή»

Είναι πολύ εύκολο να παρατήσετε την προπόνησή σας εάν είσαστε μόνοι. Το να έχετε έναν φίλο, έναν συναθλητή ή συνασκούμενο για τις προπονήσεις σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τα κίνητρα, να λογοδοτήσετε ο ένας τον άλλον και να ακολουθήσετε την προπόνησης σας. Προσθέτει επίσης μια κοινωνική πτυχή, η οποία κάνει λίγο πιο διασκεδαστική την άσκηση.

5. Προγραμματίστε το

Εάν ακόμη και στο πίσω μέρος του μυαλού σας υποσυνείδητα ψάχνετε μια δικαιολογία για να μην ασκηθείτε, συνήθως θα βρείτε μια ευκαιρία για να ξανά μπείτε σε πρόγραμμα.

Προγραμματίστε μια ώρα που δεν θα αποσπαστείτε εύκολα. Δεν υπάρχει τέλειος χρόνος για προπόνηση, αφορά πραγματικά το προσωπικό σας πρόγραμμα και τις προτιμήσεις σας. Εάν ξέρετε ότι έχετε πολυ δουλειά το βράδυ, τότε προγραμματίστε την προπόνησή σας το πρωί. Εάν τα πρωινά είναι πολύ απασχολημένα, προγραμματίστε την προπόνησή σας τα βράδια. Αν ξέρετε ότι πρόκειται να είναι μια τρελά πολυάσχολη μέρα, απλώς δεσμευτείτε με μια γρήγορη προπόνηση HIIT δεκαπέντε λεπτών, καθώς το να κάνετε κάτι είναι πάντα καλύτερο από το να μην κάνετε τίποτα.