Προπόνηση chipper στο σπίτι
Έτσι θα καίμε ακόμα περισσότερο λίπος

Mε τη διαλειμματική άσκηση καις εκατοντάδες θερμίδες, χτίζεις αντοχή και αποκτάς σφιχτό σώμα, με γράμμωση. Σύμφωνοι. Θα πρέπει όμως να αλλάζεις προπονήσεις προκειμένου να κρατάς το μυαλό και το σώμα σου σε εγρήγορση. Ξέρεις τι είναι η προπόνηση chipper και πώς θα σε βοηθήσει να καις περισσότερο;

Το chipper

Τι είναι: Ένα είδος προπόνησης όπου εκτελείς πολλές διαδοχικές επαναλήψεις (30, 50 ή και περισσότερες) σε κάθε άσκηση, όσο πιο γρήγορα μπορείς. Το γνωρίζουν οι CrossFit lovers.

 

 

Γιατί αποδίδει: «Με τα chippers εκπαιδεύεσαι να κρατάς ρυθμό σε μια δύσκολη προπόνηση βελτιώνοντας την αντοχή, τη δύναμη και την επιμονή σου» επισημαίνει η γυμνάστρια Dara Theodore, που εξειδικεύεται στα προγράμματα HIIT. Φαντάσου το chipper ως την HIIT προπόνηση που αντιστοιχεί σε τρέξιμο 10 χλμ. ή ενός μαραθωνίου. «Αν τρέξεις τα πρώτα δύσκολα χιλιόμετρα όσο πιο γρήγορα μπορείς, θα εξαντληθείς πριν φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού» τονίζει η Dara Theodore. Εάν όμως έχεις τον σωστό ρυθμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωστά την ενέργειά σου μέχρι να έρθει η ώρα να περάσεις το τέρμα – το ίδιο κάνεις όταν μαθαίνεις να κρατάς ενέργεια για να μπορείς να εκτελέσεις σωστά και την τελευταία επανάληψη ενός chipper.

Πώς θα το κάνεις: Διάλεξε 5-10 κινήσεις που θα συμπεριλαμβάνουν ασκήσεις με βάρη (βαράκια, kettlebell ή μπάλα), ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου (καθίσματα, situps, σανίδες) και πλειομετρικές (ασκήσεις με εκρηκτικά άλματα). Βάλ’ τες με τέτοια σειρά ώστε να στοχεύεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες κάθε φορά (κάνε, για παράδειγμα, μία άσκηση για το επάνω μέρος του σώματος και μετά μία για τους κοιλιακούς ή για τα πόδια) και πρόσθεσε μία ή δύο ασκήσεις στη μέση της προπόνησης. Ξεκίνα με 30 ή 50 επαναλήψεις από κάθε άσκηση. Αν είσαι πιο κοντά στην εκδοχή του μαραθωνίου, αύξησε τις επαναλήψεις σου στις 75-100 σε κάθε άσκηση.