45 λεπτά
8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
Για τη ζύμη:
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1/3 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
½ κ.σ. αλάτι
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΤΗ ganache:
1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
300γρ. φράουλες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τοποθετείς τη ζύμη σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπώντας με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνεις για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζεις την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μπωλ τεμαχίζεις την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύνεις με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αδειάζεις το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέτεις τις κομμένες φράουλες και την τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σερβίρεις την τάρτα κρύα και μπορείς να τη συνδυάσεις με μια μπάλα βανίλια Μαδαγασκάρης.