1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2,5 κουταλάκια μπέικιν
2-3 σωληνάκια βανίλιας
2/3 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ
2 αυγά
¾ κούπας ζάχαρη
2 μεγάλες κουταλιές μέλι ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 κεσέ γιαούρτι
½ κούπα τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα αλεύρια και το μπέικιν σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα αυγά 3-4 λεπτά με το μίξερ του χεριού. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι (ή τη μαρμελάδα) και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ξανά.
Στο τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τα αλεύρια στο υπόλοιπο μείγμα.
Αδειάζουμε το χυλό μας σε μακρόστενη φόρμα ή μικρή στρογγυλή (των 24 -26 cm) . Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο μας για 50 λεπτά περίπου .
Αφήνουμε να μείνει κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε με την άχνη μόλις κρυώσει λίγο.