400 γραμμάρια καρότα τριμμένα
250 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 πορτοκάλι στυμμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά
380 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλα
1/2 κουταλία γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
80 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300γραμμάρια τυρί κρέμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε εσωτερικά μια φόρμα κεικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσει το κεικ όταν το ξεφορμάρουμε.
Σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνε αφράτο.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά στο μείγμα και τέλος τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και την κανέλα με το μοσχοκάρυδο μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά και τα προσθέτουμε στη ζύμη μας.
Στο τέλος, προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα κομμένα καρύδια. Ανακατεύουμε ώστε να ανακατευθούν και ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα μας.
Ψήνουμε για περίπου 70 - 80 λεπτά.
Για το φροστινγκ, χτυπάμε σε ένα μπωλ το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε